Fındıklı Keşkül

Fındıklı Keşkül

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı toz findik

2 çorba kaşığı nişasta

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya


Üzeri için; 

Karamel sosu, fındık


Yapılışı;

Tencereye şeker, süt, toz fındık, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın daha sonra kısık ateşte üzerinde dumanlar çıkana kadar karıştırın iyice ısınınca ayrı bir kapta nişastayı ile az miktar soğuk su ile açıp tencerenin içine bosaltin( nişastanın toparlanmasını engellemek için) kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin kıvam aldıktan sonra altını kapatıp servis kaselerine alabilirsiniz. Soğuduktan sonra dilediğiniz malzeme ile süsleyip servis yapabilirsiniz. ( Ben yarım ölçü yaptım 4 porsiyon çıktı) Afiyet olsun 🤗

Yorumlar