İç Harcı İçin;
2 adet kuru soğan
2 bardak pirinç
3 dal taze soğan ve sarımsak
2 dış sarımsak
2-3 adet biber
1'er kasik domates ve biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yenibahar, toz biber, nane, tuz.
(Oydugunuz 1 adet kabak ve patlıcan içlerinide robottan geçirip yada minik minik doğrayıp dolma iç harcına ekledim. Bu sayede daha yumuşak ve lezzetli oluyor)
3 adet patlıcan
3 adet kabak
10 adet biber
1 adet patatesi halka halka doğrayın ve tencerenin altına dizin patatesteki nişasta sayesinde dolmanızın suyu daha yoğun kıvamlı ve lezzetli olacaktır.
İsteğinize göre patates domates salatalık da oyup doldurabilirsiniz. Pişirmeden 1 bardak suda 1 kaşık salçayı ekleyip biraz tuz ile lezzetlendirip doldurduğunuz dolmaların üzerine dökebilirsiniz. ( Bakır tencerede kısık ateşte pişirin)
Afiyet olsun🤗
Yorumlar
Yorum Gönder